Secretarul General al Parlamentului Adrian Albu a fost ales Președinte al Rețelei Secretarilor Generali ai Parlamentelor țărilor Parteneriatului Estic

Chișinău, 25 septembrie 2020 – Secretarul General al Parlamentului Republicii Moldova, Adrian Albu, a fost ales Președinte al Rețelei Secretarilor Generali ai Parlamentelor țărilor Parteneriatului Estic, pentru perioada 1 octombrie 2020 – 1 octombrie 2021. Evenimentul a avut loc, astăzi, în cadrul  Reuniunii Secretarilor Generali ai Parlamentelor țărilor Parteneriatului Estic, organizat în regim online de Rețeaua Secretarilor Generali în colaborare cu Secretariatul Parlamentului Armeniei.

Adrian Albu a mulțumit pentru alegerea sa în această funcție și a exprimat disponibilitatea pentru avansarea și intensificarea în continuare a unui dialog deschis, durabil și eficient între membrii rețelei, în vederea consolidării cooperării regionale și bilaterale.

”Prin semnarea Memorandumului de la Tbilisi, ne-am exprimat voința de a conlucra pentru  promovarea cu succes a cooperării regionale, a schimbului de experiență și de bune practici în vederea perfecționării capacităților profesionale ale angajaților secretariatelor parlamentelor noastre”, a menționat Secretarul General al Parlamentului.

În opinia sa, Rețeaua Secretarilor Generali ai Parlamentelor țărilor Parteneriatului Estic s-a dovedit a fi o platformă eficientă pentru dezvoltarea legăturilor interparlamentare. ”Cred cu tărie că numai prin sprijin reciproc vom putea promova valorile democratice și dezvoltarea stabilă în cadrul societăților noastre”, a conchis Adrian Albu.

Parteneriatul Estic are drept obiectiv consolidarea asocierii politice și a integrării economice a șase țări partenere din Europa de Est și Caucazul de Sud: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova, Ucraina.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...