Secretariatul Parlamentului își modifică structura organizațională

Chișinău, 4 aprilie 2022 – Secretariatul Parlamentului își optimizează numărul de unități de personal, reduce numărul funcțiilor de conducere și ajustează statutul subdiviziunilor distincte. Biroul permanent al Parlamentului a aprobat, recent, noua structură și efectivul-limită ale Secretariatului Parlamentului.

Întru realizarea obiectivelor propuse, este optimizat numărul funcțiilor/posturilor din cadrul instituției, cu redistribuirea sarcinilor și responsabilităților. Astfel, efectivul de personal al Secretariatului este redus cu 63 de unități, ceea ce constituie 15,1 la sută din numărul total de unități.

Totodată, funcțiile de conducere în subdiviziunile distincte ale Secretariatului Parlamentului s-au redus cu 16 unități de personal.

”Efectivul de personal va fi unul mai compact, dar, în același timp, capabil să îndeplinească obiectivele stabilite privind asigurarea bunei funcționări ale organelor de lucru ale Parlamentului”, a menționat Secretarul general al Parlamentului, Tamara Gheorghița.

Recent, deputații au modificat și Regulamentul Parlamentului în vederea eficientizării procesului de asigurare a gestiunii resurselor umane și celor bugetare, a activității financiar-economice a Parlamentului.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...