S-a încheiat sesiunea de primăvară 2023 a Parlamentului. Igor Grosu: „Vom construi Moldova europeană acasă”

Chișinău, 31 iulie 2023 – Sesiunea de primăvară 2023 a Parlamentului s-a încheiat. Deputații au adoptat, în ședința plenară de astăzi, Hotărârea cu privire la încheierea primei sesiuni ordinare a anului curent.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a ținut un DISCURS la finalul sesiunii de primăvară, în care a făcut bilanțul activității parlamentare și a actelor adoptate de Parlament, care să aducă schimbări pentru oameni și să apropie țara noastră de Uniunea Europeană. În adresarea sa către deputați, șeful legislativului a vorbit despre reformele din economie, justiție, sănătate, domeniile social și tineret, agricultură, cultură și sport, despre realizările obiținute, dar și provocările care există.  „Suntem conștienți că mai sunt încă tare multe de făcut. Nu ne vom abate pentru nicio clipă de la reforma justiției, hoții și fugarii vor fi diferiți justiției, vom continua eforturile de dezvoltare a economiei și agriculturii noastre. Vom construi Moldova europeană acasă pentru viitorul copiilor noștri, pentru ca ei să poată trăi în pace și bună înțelegere în Moldova noastră, a tuturor”, a spus Președintele Parlamentului la final de sesiune.

Tradițional, sesiunea s-a încheiat cu intonarea Imnului de Stat de către ansamblul vocal „Open sky”, conducător artistic – Marcel Busuioc. Ansamblul este format din tineri interpreți studenți și absolvenți ai Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, ai Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași și ai Universității Naționale de Muzică din București.

Potrivit Regulamentului legislativului, Parlamentul se întruneşte în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iulie. Sesiunea de toamnă urmează să înceapă în luna septembrie.  

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...