S-a încheiat sesiunea de primăvară 2022 a Parlamentului

Chișinău, 29 iulie 2022Sesiunea de primăvară 2022 a Parlamentului s-a încheiat. Deputații au adoptat, în ședința plenară de astăzi, Hotărârea cu privire la încheierea sesiunii a doua ordinare a anului curent.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a susținut un discurs la finalul sesiunii de primăvară, în care a făcut bilanțul activității parlamentare. În adresarea sa către plen, șeful Legislativului a declarat că această sesiune s-a desfășurat în una dintre cele mai dificile perioade nu doar din istoria Republicii Moldova, dar și a întregii regiuni, fiind marcată de mai multe crize concomitente declanșate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

De asemenea, speakerul s-a referit la prioritățile Parlamentului pentru a răspunde prompt așteptărilor cetățenilor țării. ”Vă mulțumesc tuturor pentru munca depusă, inițiativele cu care ați venit, discuțiile în contradictoriu care, într-un final, au culminat, cred eu, cu legi bune pe care le așteaptă cetățenii noștri. Vă propun să continuăm în aceeași manieră. Le mulțumesc angajaților Parlamentului, ei sunt cei fără de care nu am putea realiza munca noastră legislativă. Desigur mulțumesc și mass-mediei care obiectiv comunică despre ceea ce facem aici, ne ține într-o formă fizică și psihică bună”, a spus Igor Grosu.

Tradițional, sesiunea s-a încheiat cu intonarea Imnului de Stat de către soprana Tatiana Costiuc, Maestru în Artă, solista Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici”. Invitat special al ceremoniei de încheiere a sesiunii de primăvară a fost Corul Filarmonicii Regionale din Vinița, Ucraina, participant la proiectul european de promovare a solidarității cu Ucraina, care, prin muzică, a transmis un mesaj puternic de pace.

Potrivit Regulamentului Legislativului, Parlamentul se întruneşte în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iulie.

29.07.2022 Ședința plenară a Parlamentului Republicii Moldova

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...