Republica Moldova va putea beneficia de granturi din fonduri europene în cadrul Programului Regiunii Dunărea 2021 – 2027

Chișinău, 21 iunie 2023 – Republica Moldova va putea beneficia de granturi din fonduri europene în cadrul Programului Regiunii Dunărea 2021 – 2027. La ședința Comisiei politică externă și integrare europeană de astăzi, a fost aprobat avizul consultativ de inițiere a negocierilor și aprobarea semnării Acordului de finanțare dintre Republica Moldova, Comisia Europeană și Oficiul Prim-ministrului Ungariei pentru Programul Regiunii Dunărea 2021 – 2027.

Astfel, Republica Moldova va putea beneficia de granturile oferite de Comisia Europeană. Programul Regiunii Dunărea 2021 – 2027 are drept obiectiv îmbunătățirea politicilor publice și a cooperării instituționale prin finanțarea proiectelor care vizează competitivitatea, comunitățile verzi, dezvoltarea socială în regiunea Dunării și îmbunătățirea guvernanței cooperării.

În prezent, 14 țări participă la Programul Regiunii Dunărea 2021 – 2027, care pot accesa resurse financiare sub formă de grant în valoare de 215 milioane de euro. Totodată, acordul prevede cofinanțarea activităților prevăzute cu cel puțin 20% din bugetul proiectului care este implementat.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...