Republica Moldova va primi asistență financiară de la Agenția Franceză pentru Dezvoltare pentru consolidarea sectorului energetic

Chișinău, 19 iulie 2023 – Republica Moldova va primi asistență financiară de la Agenția Franceză pentru Dezvoltare pentru consolidarea sectorului energetic. Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat, la ședința de astăzi, avizul consultativ privind inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului de facilitate de credit dintre Republica Moldova și Agenția Franceză pentru Dezvoltare (AFD).

Acordul prevede contractarea unui împrumut în sumă de 40 mil. euro, care vor fi utilizați pentru finanțarea necesităților bugetului de stat în vederea implementării reformelor în infrastructura energetică, eficiența energetică și energia regenerabilă. Totodată, încheierea acestui acord va accelera tranziția Republicii Moldova la energia verde prin promovarea securității energetice și a  dezvoltării durabile și rezistente la schimbările climatice, în conformitate cu cerințele acquis-ului UE și al Comunității Energiei.

Negocierile asupra Acordului vor fi purtate de către delegația oficială de negociatori, condusă de către Secretarul de stat al Ministerului Finanțelor.

După semnare, Acordul de facilitate de credit dintre Republica Moldova și Agenția Franceză pentru Dezvoltare urmează a fi ratificat de către Parlament.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...