Republica Moldova va atrage fondurile europene oferite de grupul Agenției Franceze de Dezvoltare

Chișinău, 8 iunie 2022 – Republica Moldova va atrage fondurile europene oferite de grupul Agenției Franceze de Dezvoltare. Guvernul Republicii Moldova urmează să semneze un acord cu Guvernul Republicii Franceze privind activitățile AFD în țara noastră. Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat, în ședința de astăzi, avizul consultativ la acest proiect.

Fondurile oferite de grupul AFD vor fi utilizate pentru finanțarea necesităților de dezvoltare națională a țării noastre.

AFD a primit mandat, anul trecut, pentru a acorda asistență de dezvoltare Republicii Moldova, prin instrumente de finanțare și expertiză tehnică. Agenția va sprijini proiecte de dezvoltare în domenii precum reîmpădurirea și irigarea, modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și a sistemelor de canalizare, interconexiunile electrice și eficiența energetică a clădirilor.  AFD ar putea oferi împrumuturi pentru a sprijini programele de reformă, împrumuturi investiționale, finanțarea studiilor de fezabilitate, investiții în fondurile de investiții și finanțarea sectorului privat.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...