Republica Moldova și Qatar pledează pentru intensificarea relațiilor bilaterale

Chișinău, 08 octombrie 2021 – Președintele Parlamentului, Igor Grosu a avut o discuție cu Hamad Rashid Al-Athba, Însărcinat cu Afaceri a.i. al Ambasadei Statului Qatar în Republica Moldova. 

Au fost abordate posibilitățile de avansare a cooperării bilaterale pe mai multe dimensiuni, în special în domeniul comercial-economic, dar și atragerea investițiilor qatariene în Republica Moldova.

“Mizăm pe susținerea Statului Qatar în implementarea proiectelor comune și încurajăm participarea investitorilor în țara noastră pentru ca împreună să valorificăm posibilitățile de schimburi comerciale și oportunitățile de cooperare economică”, a menționat Igor Grosu.

În acest sens, oficialii au discutat și despre posibilitatea semnării unui tratat de evitare a dublei taxări între Moldova și Qatar, dar și despre liberalizarea vizelor turistice, fapt care ar duce la creșterea numărului de vizite în Moldova a turiștilor și potențialilor investitori qatarieni.

Hamad Rashid Al-Athba a confirmat deschiderea Statului Qatar de a impulsiona relațiile cu Republica Moldova și de a promova oportunitățile de investiții în Moldova.  

În context, oficialii au pledat pentru crearea unui grup de prietenie la nivel legislativ dintre Parlamentul Republicii Moldova și Consiliul Consultativ al Statului Qatar, în scopul promovării inițiativelor comune.  

Președintele Parlamentului a mulțumit Guvernului Statului Qatar pentru sprijinul oferit țării noastre, prin acordarea asistenței umanitare, destinată îmbunătățirii serviciilor sistemului medical, mai cu seamă în combaterea pandemiei Covid-19.

08.10.2021 Întrevederea Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu Hamad Rashid Al-Athba, Însărcinat cu afaceri a.i. al Ambasadei Statului Qatar

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova  

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More