Reducerea poluării mediului: Parlamentul va îmbunătăți cadrul aferent domeniului evaluării de mediu în context transfrontalier

Chișinău, 6 iulie 2022 – Parlamentul va reglementa aspecte importante referitoare la reducerea substanțială a poluării mediului. Comisia politică externă și integrare europeană a decis, în ședința de astăzi, să propună plenului Parlamentului aprobarea modificărilor, actualizărilor și completărilor cadrului național aferent domeniului evaluării de mediu în conformitate cu cerințele și standardele internaționale.

Proiectul prevede ajustări la procedura de evaluare a impactului asupra mediului și de evaluare strategică de mediu în context transfrontalier. De asemenea, inițiativa transpune integral în legislația națională prevederile câtorva Directive ale  Parlamentului European și ale Consiliului. ”Aprobarea proiectului de lege va asigura promovarea unei politici orientate spre atingerea obiectivului de reducere a poluării pentru un mediu fără substanțe toxice, stipulat în Pactul Verde European, consolidarea respectării și îmbunătățirea sinergiilor cu alte acorduri multilaterale de mediu, respectarea prevederilor Convenției Espoo, Convenției de la Aarhus, Protocolului ESM, Directivei EIM și ale Directivei ESM”, se menționează în nota informativă a proiectului de lege.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...