Raportul privind executarea bugetului de stat pentru anul 2021 a fost prezentat la Comisia economie, buget și finanțe

Chișinău, 15 iunie 2022 – Raportul privind executarea bugetului de stat pentru anul 2021 a fost prezentat, astăzi, la ședința Comisiei economie, buget și finanțe.

În anul 2021, bugetul de stat a fost executat la capitolul veniturilor în sumă de 49 383 833,4 mii de lei, cu 7,7% mai mult față de prevederi. La capitolul cheltuielilor bugetul de stat a fost executat în volum de  54 116 899,8 mii de lei, cu 6,1% mai puțin față de prevederile anuale. Respectiv, deficitul bugetar a însumat 4 733 066,4 mii de lei.

Legea bugetului de stat pentru anul 2021 a fost modificată de trei ori, pe parcursul anului trecut, cu scopul de a atenua consecințele pandemiei de COVID-19 și cele provocate de criza energetică. Astfel, au fost revizuite, în mod urgent și semnificativ, principalii indicatori bugetari pe termen scurt, prin instituirea măsurilor de susținere a agenților economici și  consumatorilor casnici.  

Cu șase voturi pentru și patru abțineri, membrii comisiei au susținut PROIECTUL de hotărâre pentru aprobarea raportului privind executarea bugetului de stat în 2021. Totodată, deputații au remarcat necesitatea unui control mai mare asupra valorificării eficiente a mijloacelor financiare din surse externe. 

Urmează prezentarea și dezbaterea proiectului în cadrul ședinței plenare a Legislativului.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...