Raport de audit: gestionarea patrimoniului public și a resurselor financiare de către AGEPI s-a efectuat în corespundere cu cadrul legal

Chișinău, 09 martie 2021 – Comisia de control al finanțelor publice a audiat, în cadrul ședinței de astăzi, raportul auditului conformității gestionării patrimoniului public și a resurselor financiare publice de către Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), în perioada anilor 2017-2019.

Misiunea de audit a relevat faptul că, deși au fost identificate unele deficiențe ale procesului bugetar, unele derogări și neconformități aferente administrării patrimoniului, precum și remarcate unele riscuri, gestionarea patrimoniului public și a resurselor financiare, sub toate aspectele semnificative, s-a efectuat în corespundere cu cadrul legal-normativ aplicabil.

Agenția ”a asigurat în modul corespunzător gestionarea veniturilor, acumularea integrală și conformă a acestora, efectuarea legitimă și prudentă a cheltuielilor, precum și administrarea transparentă și responsabilă a patrimoniului încredințat”, se arată în raportul de audit.

În baza constatărilor auditului, au fost înaintate recomandări, menite să asigure remedierea neconformităților depistate, precum și diminuarea riscurilor identificate. Acestea se referă la managementul domeniului proprietății intelectuale, regulile și principiile bugetare, sistemul de tarifare a serviciilor prestate, remunerarea muncii conducerii agenției. Totodată, misiunea de audit a relevat și neconformități aferente înregistrării contabile a unor elemente patrimoniale.

Curtea de Conturi va fi informată despre soluționarea deficienților depistate, în termen de 8 luni.

Președintele Comisiei de control al finanțelor publice, Igor Munteanu, s-a pronunțat pentru o cooperare deplină care să ajute AGEPI să-și desfășoare activitatea pe făgaș de normalitate și să răspundă solicitărilor și provocărilor pieței libere.

09.03.2021 Ședința Comisiei de control al finanțelor publice

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...