PSRM îi cere CC să examineze constituționalitatea decretului Maiei Sandu de a o desemna repetat pe Gavrilița

Deputații PSRM merg la Curtea Constituțională (CC). Parlamentarii cer examinarea constituționalității decretului semnat de Maia Sandu prin care Natalia Gavrilița a fost desemnată repetat pentru funcția de premier. Totodată, socialiștii solicită ca Înalta Curte să suspende decretul semnat de Sandu până la pronunțarea deciziei. Anunțul a fost făcut de către deputatul Vasile Bolea.

“Am pregătit o sesizare la CC, ca să exercite controlul constituționalității decretului președintelui Republicii Moldova din 11 februarie 2021, prin care, după prima tentativă eșuată, președintele a înaintat a doua oară candidatura Nataliei Gavrilița pentru funcția de premier, cu toate că ieri noi am anunțat că în Parlament s-a formalizat o majoritate absolută din deputați, care au solicitat Președintelui să fie desemnat candidatul Mariana Durleșteanu. Este incontestabil rolul co-decident al președintelui în procesul desemnării unui candidat la funcția de premier. Noi considerăm că președintele a încălcat prevederile Constituției, a încălcat hotărârile CC și a ieșit totalmente din câmpul constituțional, încălcând și jurământul, pe care l-a dat la investitură”, a declarat Bolea.

Deputații PSRM mai solicită ca Înalta Curte să examineze sesizarea în regim de urgență.

Fracțiunea parlamentară PSRM

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More