Propunerile fracțiunii PDM privind audierea responsabililor de implementarea Programului „Drumuri Bune 2” și de elaborare a pachetului de protecție socială în legătură cu anunțarea majorării tarifelor

Deputații fracțiunii PDM au solicitat audierea în ședința de astăzi a Parlamentului a ministrului Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, privind stadiul actual de implementare a programului guvernamental „Drumuri Bune 2”, care în prezent este stopat. De exemplu, în raionul Ungheni, deși prin procedura de achiziții publice a fost identificat constructorul, încheiat contractul și procurate toate materialele de construcție, lucrările de reabilitare a drumurilor au fost stopate. Propunerea nu a fost susținută de coaliția PSRM-ACUM.

Tot în ședința de azi, fracțiunea PDM a propus să fie audiat și ministrul de Interne, Andrei Năstase, privind cazul de intimidare și agresiune asupra președintelui raionului Anenii Noi, Sergiu Rapacea, care a fost amenințat de președintele organizației teritoriale PAS din Anenii Noi, Valentin Vieru, dar și de către reprezentanții unor structuri de forță. Și această propunere a fost respinsă de coaliția PSRM-ACUM.

Totodată, deputații democrați au cerut să fie informați dacă ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a prevăzut elaborarea unui pachet social de susținere a păturilor vulnerabile în legătură cu preconizata majorare a tarifelor la gaze și energia electrică. Dar și această propunere nu a fost acceptată de coaliția PSRM-ACUM.

A fost respinsă și solicitarea de audiere a conducătorului grupului de negociatori cu FMI privind rezultatele celei de-a patra și a cincea evaluări a programului economic susținut de FMI și care sunt angajamentele asumate de Guvern pentru acordarea noii tranșe financiare.

Nu a fost acceptată de coaliția PSRM-PAS-PPDA nici propunerea de audiere a ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Georgeta Mincu, cu privire la acțiunile întreprinse pentru sprijinirea producătorilor agricoli în comercializarea producției. Majoritatea parlamentară a refuzat să includă pe agenda ședinței plenare pentru votul în a doua lectură și proiectul de lege privind comerțul interior, care ar favoriza produsele moldovenești pe rafturile magazinelor din țară. Fermierii noștri, dar și alți producători autohtoni, așteaptă ajutor de la stat ca produsele lor să fie vândute în magazinele din țară, iar cumpărătorii așteaptă produse autohtone. Din păcate, coaliția de guvernare a demonstrat repetat că este mai preocupată de împărțirea funcțiilor și sferelor de influență decât de grija pentru oameni.

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...