Promovarea patrimoniului cultural comun în Europa de Sud-Est a fost discutată la o reuniune cu participarea deputatului Dorian Istratii

Chișinău, 5 aprilie 2022 – Membrul Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Dorian Istratii, membru al Delegației la Adunarea Parlamentară a Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (AP SEECP), a participat la reuniunea Comisiei dezvoltare socială, educație, cercetare și știință a AP SEECP.

Reuniunea a avut loc în format online, fiind moderată de la Sofia de către Denitsa Sacheva, membră a Adunării Naționale a Republicii Bulgaria, președinta Comisiei.

Plamen Nikolov, membru al delegației bulgare la AP SEECP, a transmis cuvântul de salut al Președintelui Adunării Naționale a Bulgariei, Nikola Minchev.

Au urmat declarații și dezbateri ale participanților din parlamentele naționale pe marginea Raportului prezentat ”Oportunități de dezvoltare a proiectelor culturale active în Europa de Sud-Est”, precum și adoptarea Raportului și Rezoluției.

Participanții la eveniment au salutat dinamica pozitivă a schimbului cultural, a relațiilor și cooperării dintre țările membre ale SEECP și, în special, promovarea patrimoniului cultural bogat și divers al regiunii.

Totodată, a fost evidențiată importanța de a intensifica colaborarea și schimbul cultural pe filiera parlamentară, AP SEECP oferind în acest sens oportunități foarte bune de valorificare și promovare a patrimoniului cultural comun.      

Procesul de Cooperare în Europa de Sud-Est este o structură de colaborare regională neinstituționalizată, concepută de statele regiunii, ca expresie a solidarității dintre acestea.

Republica Moldova a aderat la Procesul de Cooperare în Europa de Sud-Est la 4 mai 2006. Din organizație mai fac parte Albania, Bulgaria, Grecia, Republica Macedonia de Nord, România, Serbia, Turcia, Bosnia și Herțegovina, Croația, Kosovo, Muntenegru, Slovenia.

Family photo

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...