Proiectul Strategiei pentru asigurarea independenței și integrității în sectorul justiției pentru anii 2021-2024, discutat în Comisia juridică

Chișinău, 25 noiembrie 2020 Proiectul Strategiei pentru asigurarea independenței și integrității în sectorul justiției pentru anii 2021-2024 și al Planului de acțiuni pentru implementare a fost discutat, astăzi, la ședința Comisiei juridice, numiri și imunități.

Strategia are drept scop îmbunătățirea sectorului justiției, prin crearea premiselor pentru un sector al justiției independent, imparțial, responsabil și eficient.

Documentul de politici conține trei direcții strategice de intervenție: independența, responsabilitatea și integritatea actorilor din sectorul justiției; accesul la justiție și calitatea actului de justiție; administrarea eficientă și modernă a sectorului justiției.

”Noul document de politici va oferi o viziune clară în privința proceselor în sectorul justiției care urmează a fi demarate în următoarea perioadă de 4 ani (2021 – 2024). În același timp, având în vedere reformele realizate până în prezent, noua strategie va constitui o continuare firească a activităților demarate, motiv pentru care se intenționează distanțarea de la conceptul de reformare și concentrarea pe aspectele de dezvoltare, după caz de consolidare sau valorificare a potențialului sectorului justiției”, se menționează în nota informativă a proiectului.

Sursele financiare necesare pentru implementarea strategiei vor fi acoperite din bugetul de stat, mijloacele financiare ale organizațiilor internaționale și suportul oferit de partenerii de dezvoltare.

Documentul a fost elaborat de Ministerul Justiției cu suportul partenerilor de dezvoltare și tuturor actorilor din sectorul justiției.

Proiectul urmează a fi dezbătut în plenul Parlamentului.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...