Proiectul privind reorganizarea Poliției a fost examinat de Comisia securitate națională, apărare și ordine publică

Chișinău, 01 iulie 2020 – Comisia securitate națională, apărare și ordine publică a examinat în ședința de astăzi raportul la proiectul privind modificarea legii cu privire la activitatea Poliției și statutului polițistului.

Proiectul prevede organizarea Poliției în câteva direcții regionale, cu statut de personalitate juridică, de competență teritorială corespunzător împărțirii administrativ-teritoriale, subordonate Inspectoratului General al Poliției.

Subdiviziunile respective urmează să fie amplasate și să își desfășoare activitatea pe teritoriul uneia sau mai multor unități administrativ-teritoriale în baza regulamentelor de organizare și funcționare aprobate de șeful Inspectoratului General al Poliției.

Totodată, direcțiile regionale vor avea în subordine inspectorate de poliție, secții și servicii, în funcție de întinderea teritoriului, de numărul populației, de numărul și de importanța obiectivelor economice și sociale.

Modificările ce urmează a fi supuse votului Parlamentului au ca scop îmbunătățirea cadrului normativ și executarea obiectivelor Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020.

De asemenea, acestea sunt prevăzute în suportul bugetar al partenerilor externi pentru Reforma Poliței, cu accent pe regionalizarea unor structuri ale Poliției în vederea asigurării sprijinului operativ și administrativ al inspectoratelor de poliție, precum și ajustarea periodică a structurilor Poliției în raport cu evoluția standardelor europene și tendințelor fenomenului infracțional.

Adoptarea proiectului respectiv ar acorda Poliției pârghii eficiente și necesare în vederea exercitării corespunzătoare a atribuțiilor prevăzute de Legea cu privire la activitatea Poliției și statutul polițistului și ar diminua rata criminalității în Republica Moldova.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...