Proiectul privind construcția podului transfrontalier peste râul Nistru, dintre Moldova și Ucraina, a fost avizat pozitiv de membrii Comisiei politică externă și integrare europeană

Chișinău, 18 august 2021 – Comisia parlamentară politică externă și integrare europeană a dat un aviz pozitiv pe marginea inițierii negocierilor asupra proiectului Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind construcția podului rutier transfrontalier peste râul Nistru la frontiera de stat moldo-ucraineană în zona localităților Cosăuți.

Conform documentului, construcția podului va asigura conexiunea rețelei de drumuri prin partea de est a Moldovei la rețeaua de drumuri de circulație internațională, care va susține necesitățile cetățenilor pentru mobilitate și ar urma să faciliteze comerțul pe piața internă și internațională. La fel, acesta va spori rolul pe care Republica Moldova îl are în calitate de legătură între statele Uniunii Europene și Comunitatea Statelor Independente.

De asemenea, obiectivul Acordului este de a impulsiona creșterea economică a regiunilor din apropiere, precum și a țării noastre prin eliminarea constrângerilor transfrontaliere.

Podul peste râul Nistru va fi situat între localitatea Cosăuți din raionul Soroca și orașul Iampil (Ucraina). Totodată, podul și traseul terestru, parte a lui, va avea o lungime totală de 1,6 km. Lucrările de construcție a podului peste râul Nistru se vor desfășura din mijloacele financiare ale Ucrainei.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More