Proiectul Politicii bugetar-fiscale pentru anul 2021 a fost aprobat în lectura a doua

Chișinău, 16 decembrie 2020 – Proiectul de Lege pentru modificarea unor acte normative (Politica bugetar-fiscală pentru anul 2021) a fost aprobat de Parlament, în ședința plenară de astăzi, în cea de-a doua lectură, cu 56 de voturi.

Documentul a fost elaborat de către Guvern.

Proiectul de lege conține modificări a 43 de legi, având ca obiectiv ajustarea legislației bugetar-fiscale și vamale la evoluția proceselor economice și sociale ca urmare a situației epidemiologice existente la nivel național și internațional și în vederea consolidării capacităților instituțiilor statului la colectarea veniturilor bugetare și eficientizării administrării fiscale și vamale precum și susținerii mediului de afaceri în scopul dezvoltării economice sustenabile a țării.

Proiectul prevede un ansamblu de măsuri și instrumente elaborate și promovate în vederea acumulării resurselor financiare la bugetul public național care sunt indispensabile pentru satisfacerea necesităților publice, precum și constituie un instrument cu ajutorul căreia statul intervine în orientarea proceselor economice.

Către lectura a doua, au fost înaintate mai multe amendamente, iar Guvernul a venit cu avizele respective.  Proiectul și sinteza amendamentelor pot fi consultate AICI.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...