Proiectul pentru consolidarea integrității și finalității deciziilor de politică monetară, reglementare și supraveghere bancară ale BNM, în atenția deputaților

Chișinău, 18 noiembrie 2020 – Comisia economie, buget și finanțe a aprobat, în ședința de astăzi, coraportul la proiectul de lege pentru modificarea unor acte legislative. Acesta are drept scop consolidarea integrității și finalității deciziilor de politică monetară, reglementare și supraveghere bancară ale Băncii Naționale a Moldovei (BNM).

Principalele prevederi ale proiectului vizează răspunderea pentru prejudiciul cauzat prin actul administrativ ilegal al BNM, determinarea mărimii prejudiciului material cauzat, modul de atragere la răspundere a membrilor organelor de conducere a BNM.

Proiectul a fost elaborat de Banca Națională a Moldovei. Potrivit autorilor,  acesta vine să îmbunătățească reglementările aferente cadrului de înlăturare a acționarilor neconformi din sectorul bancar, regimului compensațiilor pentru daunele cauzate de actele emise de BNM și cele aferente autonomiei și responsabilizării regulatorului bancar.

Documentul urmează a fi votat de deputați în cadrul ședinței plenare a Legislativului.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More