Proiectul de lege privind drepturile de autor și drepturile conexe, votat în prima lectură

Chișinău, 01 iulie 2022 – Legislația în domeniul drepturilor de autor și drepturile conexe va fi armonizată la reglementările acquis-ului comunitar european. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost aprobat în prima lectură în cadrul ședinței plenare de astăzi.

”Instituirea noului cadru legal presupune reformarea amplă a normelor de reglementare a drepturilor de autor și a drepturilor conexe, care vor consolida capacitățile Agenției de Stat pentru Proprietate Intelectuală în elaborarea și promovarea politicilor statului în acest domeniu. Acest lucru va spori gradul de protecție al autorilor și titularilor de drepturi de autor sau conexe”, a menționat președinta Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Liliana Nicolaescu-Onofrei.

Totodată, documentul propune instituirea unui cadru legal, care va stabili un mecanism clar de colectare, repartizare și achitare a remunerației de către organizațiile de gestiune colectivă. De asemenea, prin implementarea acestui proiect de lege se urmărește sporirea gradului de transparență în activitatea organizațiilor de gestiune colectivă.

Proiectul de lege a fost susținut cu votul a 54 de deputați. Acesta urmează să fie propus spre lectură finală în plenul Parlamentului.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...