Proiectul de lege cu privire la organizațiile necomerciale, votat în lectură finală

Chișinău, 11 iunie 2020 –  O nouă lege care va reglementa cadrul juridic al organizațiilor necomerciale prin simplificarea procedurilor în activitatea acestora a fost votată în lectură finală, în ședința de astăzi a Parlamentului. Proiectul a fost susținut de către 95 de deputați din cei prezenți la ședință.

Potrivit noilor reglementări, termenul de înregistrare a organizațiilor necomerciale este redus de la 30 la 15 zile, iar organizaţia necomercială este înregistrată de către Agenţia Servicii Publice și dobândește personalitate juridică din momentul înregistrării.

Pentru înregistrarea organizaţiei necomerciale, a modificărilor şi completărilor la statutul acesteia, nu se percepe taxă. Organul înregistrării de stat, în termen de 15 zile de la primirea documentelor, adoptă decizia de înregistrare sau de refuz în înregistrarea organizaţiei necomerciale.

Totodată, noile reglementări stabilesc principiile de constituire şi încetare a organizaţiilor necomerciale, de desfăşurare a activităţii, precum şi procedura de obţinere a statutului de utilitate publică.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...