Proiectul de lege care urmărește creșterea productivității și competitivității pe piața muncii, supus consultărilor publice finale

Chișinău, 25 iulie 2022 – După mai multe runde de negocieri și discuții publice, Comisia protecție socială, sănătate și familie a organizat consultări publice finale cu privire la proiectul de lege care  urmărește creșterea productivității și competitivității pe piața muncii. La consultări au participat reprezentanți ai Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, Confederației Naționale a Patronatului din Republica Moldova, altor asociații.

Participanții la dezbateri au avut un schimb de opinii pentru lectura finală a proiectului. Președintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Dan Perciun, a mulțumit pentru discuții constructive și  a exprimat deschiderea pentru noi propuneri care să îmbunătățească normele legislative în domeniu.

PROIECTUL de lege a fost aprobat în prima lectură pe 26 mai, a obținut avizele instituțiilor necesare și partenerilor de dezvoltare și urmează a fi supus votării în lectura a doua în una din următoarele ședințe plenare. Elaborarea acestuia a fost condiționată de necesitatea aducerii domeniului relațiilor de muncă în concordanță cu standardele Organizației Internaționale a Muncii și transpunerii în legislația națională a prevederilor Directivei privind transparența și previzibilitatea condițiilor de muncă în UE.  Proiectul presupune operarea modificărilor la Codul muncii, Legea cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public, Legea cu privire la aprobarea clasificatorului unic al funcțiilor publice, Legea privind salarizarea în sectorul bugetar.

25.07.2022 Audieri publice, organizate de Comisia protecție socială, sănătate și familie, cu privire la proiectul nr. 146 de modificare a Codului muncii și Legii cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...