Proiectul ”Agricultura Competitivă în Moldova MAC-P” ar putea fi restructurat

Chișinău, 13 aprilie 2022 – În cadrul ședinței de astăzi, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au avizat pozitiv inițierea negocierilor pentru modificarea Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare în vederea realizării Proiectului ”Agricultura Competitivă în Moldova MAC-P”.

Amendamentul care urmează să fie negociat prevede restructurarea proiectului și anume realocarea resurselor financiare pentru îmbunătățirea tehnică a laboratoarelor de siguranță a alimentelor din Republica Moldova de la construcția Punctului de Inspecție de la Frontieră Otaci/Unguri.

Totodată, ar urma să fie actualizate referințele la instituțiile de implementare a proiectului, urmare a reorganizării Administrației Publice Centrale.

Modificarea Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare reprezintă o condiție de intrare în vigoare a Acordului de grant dintre Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în cadrul Proiectului ”Agricultura Competitivă în Moldova (MAC-P)”.

Proiectul urmărește sporirea competitivității sectorului agroalimentar, prin susținerea modernizării sistemului de management al siguranței alimentelor, facilitarea accesului producătorilor agricoli la piețe și integrarea practicilor de mediu și de management durabil al terenurilor.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...