Proiect: pensia minimă nu va fi mai mică decât minimul de existență

Chișinău, 20 ianuarie 2021 – Un PROIECT de lege care prevede că pensia minimă pentru limita de vârstă nu va putea fi mai mică decât cuantumul minimului de existență a fost avizat pozitiv, astăzi, de membrii Comisiei juridice, numiri și imunități.

Autorii proiectului argumentează că pensia minimă pentru limita de vârstă este cu aproximativ 600 de lei mai mică decât minimul de existență și nu poate asigura supraviețuirea unui pensionar, dar și a persoanelor cu necesități speciale.

”Scopul proiectului este oferirea de către stat a unui trai decent beneficiarilor de pensii pentru limită de vârstă și a pensiei de dizabilități, care, cumulativ, reprezintă peste 630 mii de cetățeni ai Republicii Moldova”, se menționează în nota informativa la proiect.

Autorii proiectului de modificare a Legii privind sistemul public de pensii sunt deputații grupului parlamentar PRO MOLDOVA. Acesta urmează a fi discutat în cadrul celorlalte comisii parlamentare permanente și prezentat spre dezbateri în plenul Legislativului.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...