Proiect: Guvernul ar putea reglementa tarifele la serviciile de diagnostic al infecției cu SARS-CoV-2

Chișinău, 25 noiembrie 2020 – Comisia protecție socială, sănătate și familie a examinat, în cadrul ședinței de astăzi, un proiect de lege care prevede că, pe perioada stării de urgență în sănătate publică, declarate la nivel național sau local, Guvernul va reglementa prețurile/tarifele la serviciile de diagnostic de laborator al infecției cu SARS-CoV-2 și la serviciile de imunizare (vaccinare).

Autorii inițiativei argumentează că, în prezent, accesul la diagnosticul de laborator pentru depistarea virusului SARS-CoV-2 este limitat de mai mulți factori obiectivi, printre care costul suportat de cetățeni pentru efectuarea testului.

”În condițiile actuale de supraîncărcare a sistemului public de sănătate, alternativa oferită de sectorul privat urmează să fie una reglementată și accesibilă pacienților”, se arată în nota informativă la proiectul de lege, fiind menționat faptul că prețul unei testări constituie 800 de lei

Autorii propun ca statul să reglementeze și formarea prețurilor la serviciile de vaccinare, care pot fi accesate de către cetățeni în afara programului național de imunizare.

Proiectul pentru modificarea Legii cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgență în sănătate publică și modificarea unor acte normative a fost elaborat de un grup de deputați ai fracțiunii Partidului Democrat din Moldova. Acesta urmează a fi dezbătut în plenul Parlamentului.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More