Proiect: autoritățile APL ar putea obține dreptul de a majora, din venituri proprii, suma sporurilor salariale

Chișinău, 17 februarie 2021 – Autoritățile Administrației Publice Locale (APL) ar putea obține dreptul de a majora, din venituri proprii, suma sporurilor salariale până la 100% din fondul anual de salarizare. În acest sens urmează a fi modificate Legea privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar și Legea cu privire la statutul persoanelor cu funcții de demnitate publică. Comisia protecție socială, sănătate și familie a aprobat, în ședința de astăzi, raportul la proiectul respectiv, pentru prima lectură.

Conform proiectului, conducerea APL  va avea împuternicirea de a stabili sporuri, premii, ajutoare materiale din contul veniturilor proprii, dar și de a majora, la fel din venituri proprii, suma premiilor până la 30% din fondul anual de salarizare.

Totodată, condițiile de ocupare a funcțiilor în cadrul autorității administrației publice locale executive ar putea fi stabilite de către consiliile locale în funcție de necesități și posibilități de angajare.

Proiectul a fost elaborat cu scopul susținerii financiare a angajaților autorităților publice locale – persoanelor cu funcții de demnitate publică și funcționarilor publici.

Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați ai Fracțiunii ACUM PLATFORMA DA. Proiectul urmează a fi supus dezbaterilor în cadrul ședinței plenare a Legislativului.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova  

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...