Procurile pentru reprezentarea persoanelor la Casa teritorială de asigurări sociale ar putea fi autentificate de secretarul consiliului local

Chișinău, 21 septembrie 2022 – În cadrul ședinței de astăzi a Comisiei administrație publică a fost aprobat raportul, pentru prima lectură, la proiectul de modificare a Legii privind administrația publică locală.

DOCUMENTUL prevede suplinirea atribuțiilor secretarului consiliului local cu o nouă competență privind autentificarea procurii pentru reprezentarea persoanelor care doresc stabilirea și reexaminarea pensiei pentru limita de vârstă, indemnizației, alocației pentru dizabilitate și pensiei de urmaș.

În prezent secretarul consiliului local este abilitat prin lege să autentifice procuri privind primirea pensiilor, indemnizațiilor, dar nu și cele privind reprezentarea persoanelor la Casa teritorială de asigurări sociale.

În opinia autorilor inițiativei legislative, un grup de deputați ai Fracțiunii ”Partidul Acțiune și Solidaritate”, aceste modificări sunt necesare în condițiile în care în unele localități rurale nu activează notari iar cetățenii întimpină dificultăți și suportă cheltuieli suplimentare pentru a avea acces la serviciile oferite de aceștia.

Proiectul de lege a fost susținut, unanim, de membrii comisiei parlamentare de specialitate și va fi prezentat pentru dezbateri în plenul Parlamentului.

G76Q5234

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...