Procedura de înregistrare dactiloscopică a șoferilor ar putea fi simplificată

Chișinău, 21 iunie 2022 – O inițiativă legislativă, care prevede simplificarea procedurii de înregistrare dactiloscopică a conducătorilor auto, va fi propusă spre examinare în plenul Parlamentului. În cadrul ședinței de astăzi, membrii Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică au aprobat raportul pentru acest proiect de lege.

Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați din Fracțiunea ”Partidul Acțiune și Solidaritate” și a fost elaborată în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne.

Autorii documentului propun ca datele dactiloscopice să fie preluate de la conducătorii auto doar cu utilizarea live-scanerelor și înregistrate în Sistemul informațional automatizat ”Registrul de stat dactiloscopic”, care va fi gestionat de subdiviziunile teritoriale ale Agenției Servicii Publice.

Menționăm că, în anul 2015, Ministerul Afacerilor Interne a beneficiat de suport din partea Uniuni Europene, în cadrul căruia a primit un Sistem informațional automatizat de identificare dactiloscopică AFIS, în valoare de 2,7 milioane de euro. Acesta oferă posibilități vaste de sistematizare, prelucrare și preluare în format digital atât a amprentelor papilare, cât și a celor palmare.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...