PRO MOLDOVA: Un buget cinic și electoral, pentru încă un mandat al lui Dodon, împotriva oamenilor

Guvernarea Dodon riscă să lase oamenii fără ajutorul financiar oferit de Consiliul Europei, Uniunea Europeană, Fondul Monetar Internațional, inclusiv pentru lupta împotriva COVID-19, reduce bugetul Ministerului Sănătății în plină pandemie și lasă neatins bugetul pentru proiectele electorale.

„Cum se explică că, în situație de criză pandemică, când sănătatea are nevoie de cea mai mare susținere, reduceți bugetul ministerului cu cca 500 mln de lei? Îi lăsați pe lucrătorii medicali fără indemnizația de 16.000 de lei, fiindcă i-ați instruit și le-ați cumpărat măști și dezinfectanți?”, a declarat președintele PRO MOLDOVA, Andrian Candu, în luarea sa de cuvânt susținută în plenul Parlamentului.

„Economie – în aprilie, când ați prezentat „soluția” privind subvenționarea dobânzilor la credite – am atras atenția că nu va funcționa acest mecanism, deoarece băncile nu vor oferi credite întreprinderilor dacă nu au istorie de creditare, bunuri pentru gajare. Am avut dreptate, agenții economici nu au putut accesa acest suport și și-au închis afacerile.
Agricultura – refuzați să oferiți suportul necesar agricultorilor, mai ales în acest context când în pericol este siguranța alimentară, dar cheltuiți banii și păstrați bugetele pentru infrastructura drumurilor, ca Dodon să aibă de tăiat panglici înainte de alegeri.
Educație – banii pe care îi alocați nu sunt pentru majorarea salariilor profesorilor, dar „le permiteți” să lucreze mai mult ca să aibă venituri mai mari.

Vă bateți joc de populația social-vulnerabilă – ajutorul de 700 de lei trebuia plătit încă de Paști. I-ați lăsat în plină stare de urgență închiși în casă fără nici un sprijin, iar acum, înainte de alegeri le dați 900 de lei ca Dodon să meargă în campanie să spună că el le-a oferit?”, a declarat Andrian Candu.

În urma modificărilor prezentate în plen, PRO MOLDOVA constată cu profund regret că bugetul de stat rămâne un buget electoral, care denotă ineficiență și proastă administrare a guvernării actuale. În nouă luni de zile, guvernarea DodonChicuFilip a eșuat, inclusiv din punct de vedere economic, administrarea crizei pandemice, susținerea agriculturii, pregătirea sistemului de educație. De asemenea, amintim că grupul parlamentar PRO MOLDOVA a exprimat în nenumărate rânduri disponibilitatea de a se întruni într-o ședință extraordinară a Parlamentului în luna august, pentru a examina fără grabă proiectele importante pentru țară și oameni, inițiativă care nu a fost susținută de coaliția PSRM-PDM.

Grupul parlamentar PRO MOLDOVA

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...