PRO MOLDOVA solicită crearea unui grup de lucru pentru elaborarea strategiei de securitate farmaceutică

PRO MOLDOVA solicită crearea unui grup parlamentar pentru elaborarea strategiei de securitate farmaceutică, luând în calcul toate problemele pe care pandemia de COVID-19 le-a scos în evidență, demonstrând vulnerabilitățile și ineficiența sistemului existent.

Inițiativa a fost prezentată de Ruxanda Glavan, deputată PRO MOLDOVA, care a prezentat probe legate de interesele ascunse promovate de exponenții puterii în favoarea unor companii private.

Totodată, Ruxanda Glavan a anunțat că va acționa în judecată premierul Ion Chicu care, molipsit de virusul ipocriziei socialiste, profită de orice microfon liber ca să trântească minciuni și insulte.

De asemenea, vor fi acționați în judecată deputații socialiști Bogdan Țîrdea și Vladimir Odnostalko.

„Odnostalko este reprezentantul unui grup de interese și nicidecum reprezentantul oamenilor în Parlament. O dovadă clară în acest sens este faptul că atacurile în privința mea au apărut la foarte scurt timp după ce am propus un proiect de lege care să interzică privatizarea SANFARM-Prim. Asta demonstrează încă odată că excluderea acestui bun din lista obiectelor scoase la privatizare este doar o cedare de moment a Guvernului și că se vrea revenirea la această inițiativă”, a menționat deputata PRO MOLDOVA.

Menționăm că pandemia provocată de COVID-19 a fost hârtia de turnesol a securității farmaceutice în Republica Moldova. Lipsa stocurilor de medicamente, a stocurilor de echipamente, a stocurilor de consumabile, lipsa farmaciilor în multe dintre localitățile rurale, lipsa rețetei electronice, lipsa serviciilor de livrare la domiciliu a preparatelor medicamentoase, lipsa unui depozit farmaceutic de stat modern și dotat – toate luate în ansamblu vorbesc despre prăpastia dintre cetățeni și industria farmaceutică, dar și despre incapacitatea statului de a gestiona această relație.

Grupul Parlamentar PRO MOLDOVA

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...