PRO MOLDOVA caută soluții juridice pentru anularea legilor anti-naționale și anti-sociale, votate de coaliția Pentru Dodon

PRO MOLDOVA caută soluții juridice pentru anularea legilor anti-naționale și anti-sociale, votate de coaliția Pentru Dodon ieri în Parlament, inclusiv prin contestarea acestora la Curtea Constituțională, a declarat președintele PRO MOLDOVA Andrian Candu.

„În calitate de președinte al Parlamentului Republicii Moldova, obișnuiam să mă adresez deputaților cu formula ”Onorat plen”. La această oră, o asemenea adresare este greu să fie atribuită legislativului care adoptă pe bandă rulantă decizii împotriva propriilor cetățeni. În ultimii doi ani, onorabil nu se mai întâmplă aproape nimic, legea nu e lege, procedurile nu sunt proceduri, iar bunul simț nu se mai regăsește deloc”, a spus liderul PRO MOLDOVA.

Celor care fac paralele între activitatea fostului PDM cu prestația socialiștilor și a numeroșilor săi parteneri de-a lungul timpului, Andrian Candu le-a amintit că lipsa de transparență și respectarea aproximativă a procedurilor a costat fosta guvernare democrată puterea. Totodată, dacă anterior greșelile comise erau făcute în goana după eficiență, astăzi acestea sunt numai rău-intenționate și luate din răzbunare.

„Anularea legii-miliardului, oricât nu ar încerca socialiștii cu Șor să pretindă că au făcut un bine țării, va duce la creșterea prețurilor și căderea leului. Dacă aveți credite sau depozite, aveți grijă, Șor cu Dodon deja au venit cu soluții cum să se bage în buzunarul dumneavoastră. Lașitatea prin care coaliția Pentru Dodon au tratat fermierii care stau și acum în fața Parlamentului nu are nicio scuză. A fost votată politica bugetar-fiscală și bugetul fără soluții pentru acești oameni, fără să le pese de mediul de afaceri și domeniul social. Toată politica lor s-a redus la împărțirea banilor între oamenii lui Dodon și cei a lui Șor, iar ceilalți primari au fost lăsați fără surse. De fapt, coaliția a pedepsit oamenii care au ales alte partide și i-a lăsat fără drumuri, fără investiții, fără grădinițe, spitale și școli reparate”, a declarat Andrian Candu.

Liderul PRO MOLDOVA a criticat legile care antagonizează societatea și, artificial, repun problema limbii în prim plan. Când nu au idee cum să administreze o țară, distrag atenția societății, punând problema limbii, readucând propaganda străină și sufocând producătorii autohtoni, a menționat Andrian Candu. Potrivit lui, dincolo de pandemie, izolare, carantină, crizele sociale, sanitare și economice, anul va fi marcat de loviturile grave aplicate democrației și oamenilor de către coaliția Pentru Dodon. În context, liderul PRO MOLDOVA a făcut apel la unitate și soluții imediate înțelepte și strategic planificate.

Grupul parlamentar PRO MOLDOVA

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...