PRO MOLDOVA a reușit să oprească explozia prețurilor, căderea leului și compromiterea reputației firave a Republicii Moldova

Am obținut câștig de cauză la Curtea Constituțională, unde am contestat intenția de anulare a pretinsei legi a miliardului. Astfel, a fost oprită explozia prețurilor, căderea leului și compromiterea a ce a mai rămas din reputația țării în fața partenerilor de dezvoltare și a investitorilor, a declarat Andrian Candu, președintele PRO MOLDOVA.

„Salutăm decizia Curții Constituționale. Spre deosebire de majoritatea din clasa politică, noi abordăm lucrurile profesionist și nu putem face populism cum fac alți colegi. Vom depune în continuare eforturi pentru a bloca inițiative și decizii ce vin să aprofundeze criza gravă în care a fost împinsă deja țara prin abordări amatoriste”, a spus Andrian Candu, după declararea neconstituțională de către CC a legii de abrogare a așa-numitei legi a miliardului, adoptată în decembrie anul trecut.

Potrivit lui, dacă ar fi rămas în vigoare legea votată de majoritatea PSRM-ȘOR, în următoarele 60 de zile ar fi trebuit să achităm BNM peste 13 mlrd de lei, în această perioadă dificilă. Acești bani ar fi urmat a fi aduși în buget din impozite și taxe, în caz contrar BNM ar fi fost în imposibilitate să țină inflația, cursul leului, etc. PRO MOLDOVA a depus la 21 decembrie 2020 o sesizare la Curtea Constituțională în care a cerut declararea neconstituţională a legii 230 din 16 decembrie 2020 pentru abrogarea Legii privind emisiunea obligațiunilor de plată derivate din garanțiile de stat.

Grupul Parlamentar ”PRO MOLDOVA”

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...