Prioritățile cetățenilor moldoveni care locuiesc în Italia, discutate la întrevederile Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu Președintele Senatului și al Camerei Deputaților din Parlamentul Italiei

Chișinău, 6 iunie 2023 – Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut întrevederi cu Președintele Senatului, Ignazio la Russa, și Președintele Camerei Deputaților din Parlamentul Republicii Italiene, Lorenzo Fontana. Discuțiile s-au axat pe prioritățile cetățenilor moldoveni care locuiesc în Italia, precum și pe agenda parlamentară a Republicii Moldova.

CR6_0340

„Legăturile strânse, care există între țările noastre, se datorează inclusiv comunității de cetățeni moldoveni care locuiesc în Italia”, a accentuat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Oficialii au avut un schimb de opinii mai detaliat despre prioritățile de pe agenda legislativului de la Chișinău, inclusiv despre îmbunătățirea diplomației parlamentare în promovarea mai activă a intereselor cetățenilor moldoveni atât în țară, cât și peste hotare.

„M-am bucurat de interesul și deschiderea părții italiene de a avansa relațiile noastre bilaterale în mai multe domenii de interes comun, precum justiția, relansarea economiei, agenda europeană, proiecte culturale”, a concluzionat șeful legislativului, Igor Grosu.

De asemenea, Președintele Parlamentului și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul plenar în eforturile autorităților de modernizare a țării noastre, iar oficialii italieni au dat asigurări că Republica Moldova poate conta pe susținerea Italiei în realizarea agendei sale europene.

CR6_0375

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...