Primarul general al Chișinăului a solicitat opinia Parlamentului privind procedura prin care pot fi aplicate negocierile directe în cazul procurării autobuzelor

Chișinău, 24 februarie 2021 – Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a solicitat opinia Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului privind aplicarea negocierilor directe cu companiile ofertanți de autobuze.

Prezent, astăzi, la ședința Comisiei, edilul capitalei a explicat că deși anul trecut a fost organizată licitația publică pentru achiziționarea a 100 de autobuze, aceasta nu s-a soldat cu nimic din cauza contestațiilor depuse.

Ion Ceban a argumentat că situația creată cu transportul urban din municipiul Chișinău este critică, fiind agravată de restricțiile în domeniul sănătății publice. Pentru a face față acesteia, suplimentar au fost mobilizate mai multe unități de transport public, 30% dintre care sunt în stare defectuoasă. Numărul de maxi-taxi s-a redus de la 700 la cca 300 de unități de transport, iar protestul de ieri al acestora a determinat un colaps pentru pasageri. 

Vicepreședintele Comisiei economie, buget și finanțe, Petru Burduja, a dat asigurări că membrii Comisiei vor studia problema invocată de autoritățile municipale și vor lua o decizie în acest sens.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More