Președinții grupurilor de prietenie ale Legislativului s-au întâlnit cu reprezentanții Parlamentelor Țărilor Baltice

Chișinău, 27 octombrie 2021 – Deputații din Fracțiunea ”Partidului Acțiune și Solidaritate”, Mariana Cușnir, Ion Babici și Dumitru Alaiba, au avut o întrevedere cu președinții Comitetelor pentru afaceri externe din cadrul Parlamentelor Țărilor Baltice, aflați în vizită la Chișinău. Discuția s-a axat pe perspectivele de intensificare a relațiilor bilaterale interparlamentare.

Președintele Grupului de prietenie cu Republica Estonia, Dumitru Alaiba, a vorbit despre agenda de reforme pe care o are Parlamentul de legislatura a XI-a. ”Avem în față o mare oportunitate, să oferim rezultate celor care, la alegerile anticipate, au dat un vot proeuropean și anticorupție”, a adăugat deputatul.

Totodată, președinta Grupului de prietenie cu Republica Letonia, Mariana Cușnir, și-a exprimat interesul de a cunoaște mai mult despre experiența Țărilor Baltice, care poate fi utilă și țării noastre.

În aceeași ordine de idei, președintele Grupului de prietenie cu Republica Lituania, Ion Babici, a vorbit despre posibilitățile de dezvoltare a relațiilor de cooperare dintre țările noastre și în domeniul comerțului și al turismului.

La rândul lor, membrii Parlamentelor Țărilor Baltice și-au exprimat disponibilitatea de a oferi asistență și expertiză Republicii Moldova, în implementarea agendei de reforme. 

212A9888

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...