Președintele PAS Igor Grosu – noul Președinte al Parlamentului

Chișinău, 29 iulie 2021 – Deputatul PAS Igor Grosu a fost ales pe 29 iulie în funcția de președinte al Parlamentului, cu 64 de voturi. Deputatul PAS Mihai Popșoi și a fost ales în funcția de vicepreședinte al Parlamentului.

Tot astăzi a fost constituită fracțiunea parlamentară PAS, formată din 63 de deputați, majoritate absolută în Parlamentul de legislatura a XI-a. Președinte al fracțiunii a fost ales Mihai Popșoi, vicepreședinți – Vladimir Bolea, Veronica Roșca, Lilian Carp și Doina Gherman. Secretarul general al fracțiunii a fost ales Artur Mija. 

Igor Grosu a ținut un discurs la tribuna Parlamentului, după ce a fost ales președinte al Legislativului:

„Dragi colegi, am să fiu scurt și la obiect, pentru că avem multe de făcut. 

Vreau să vă mulțumesc pentru votul dumneavoastră, pentru onoarea de a mă fi ales Președinte al Parlamentului Republicii Moldova. Este o mare responsabilitate pentru mine și țin să le mulțumesc cetățenilor care au făcut alegerea de astăzi posibilă.

Vreau să fiu un Președinte care pune Parlamentul în slujba oamenilor și îl transformă într-o fabrică de reforme, de legi și decizii bune. Încrederea oamenilor în instituția supremă a democrației poate fi recâștigată doar cu muncă și onestitate, iar rolul meu este de a mă asigura că, respectând Constituția și legile țării, vom lucra eficient pentru reformarea justiției și a funcționării instituțiilor, pentru mărirea pensiilor și salariilor, dezvoltarea infrastructurii și a comunităților locale, pentru susținerea mediului de afaceri, atragerea de investiții și crearea de locuri de muncă bine plătite, pentru consolidarea parteneriatelor externe.

Stimați colegi, este timpul să pornim vremurile bune prin legile și deciziile pe care le vom adopta. Vă invit să trecem la treabă, să rămânem umili și dedicați oamenilor, concentrați pe angajamentele pe care ni le-am luat. Să avem succes pentru Moldova!

Vă mulțumesc!”

Fracțiunea parlamentară a Partidului ”Partidul Acțiune și Solidaritate”

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...