Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a discutat cu membrii Misiunii preelectorale a APCE

Chișinău, 11 iunie 2021 – Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a avut, astăzi, o întrevedere cu Misiunea preelectorală a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), aflată în aceste zile în vizită la noi în țară.

La întrevedere a participat Vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea, Vicepreședinte al APCE, șeful Delegației Republica Moldova la APCE.

Din componența delegației misiunii preelectorale a APCE fac parte oficialii Stefan Schennach, Laima Liucija Andrikiene, Jacques Le Nay, Alberto Ribolla, Coraportorul Comisiei de Monitorizare Pierre-Alain Fridez.  De asemenea, la întrevedere a fost prezent William Massolin, șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău.

Interlocutorii au discutat subiecte de actualitate ce țin de pregătirea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie, într-o manieră sigură și corectă.  

În  numele Parlamentului, Speakerul Zinaida Greceanîi a salutat prezența delegației în țara noastră și a mulțumit pentru disponibilitatea de a purta discuții extinse privind situația politică din Republica Moldova în preajma scrutinului parlamentar.

În acest context, Zinaida Greceanîi a subliniat importanța promovării unei campanii corecte de către toți concurenții electorali și unui tratament echitabil și echidistant față de aceștia.

Vlad Batrîncea a accentuat că vizita Misiunii preelectorale a APCE este foarte binevenită, oferind membrilor delegației posibilitatea de a se documenta despre realitățile din țara noastră la fața locului, din prima sursă, fapt important pentru tragerea unor concluzii obiective și productive.  

Pe parcursul zilei de astăzi, membrii misiunii vor avea întrevederi cu reprezentanții tuturor fracțiunilor  și grupurilor din Parlamentul de Legislatura a X-a.

11.06.2021 Întrevederea  Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi cu Misiunea preelectorală a APCE

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More