Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a depus flori la Complexul Memorial ”Eternitate”, în memoria victimelor fascismului

Chișinău, 22 iunie 2021 – Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a participat, în dimineața zilei de astăzi, la ceremonia oficială de  depunere de flori la Complexul Memorial ”Eternitate”, cu ocazia Zilei comemorării victimelor fascismului.

Victimele celui de-al Doilea Război Mondial au fost comemorate prin depunere de jerbe și flori la ”Focul Veșnic”, la Monumentul ”Steaua”, la plăcile comemorative și mormântul eroilor necunoscuți, dar și la Monumentul ”Maica Îndurerată”. A fost ținut un minut de reculegere.

” Astăzi se împlinesc 80 de ani de când Germania nazistă a atacat Uniunea Sovietică, 80 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Acest război a intrat în istoria omenirii ca fiind cel mai sângeros care a luat viața a milioane de oameni. Este o filă dureroasă din istoria omenirii care trebuie păstrată vie în amintire pentru a nu mai admite asemenea tragedii”, a declarat Zinaida Greceanîi la încheierea ceremoniei solemne.

Astăzi se împlinesc 80 de ani de când Germania nazistă a atacat teritoriul Uniunii Sovietice în cel de-al Doilea Război Mondial.  Totodată, din anul 2002, în Republica Moldova sunt comemorate, în această zi, victimele fascismului.

22.06.2021 Depunere de flori la Complexul ”Eternitate”, cu ocazia Zilei comemorării victimelor fascismului

Direcția generală comunicare și relații publicii a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More