Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu ambasadorul Ungariei Sándor Szabó

Chișinău, 15 mai 2020 – Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a avut, astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ungariei în țara noastră, Sándor Szabó.

Interlocutorii au trecut în revistă relațiile moldo-maghiare, reiterând existența unor raporturi foarte bune de cooperare și prietenie între statele noastre.

Zinaida Greceanîi a mulțumit Ungariei pentru suportul constant și sincer, acordat Republicii Moldova în diferite domenii, inclusiv pe plan extern.

Speakerul a subliniat oportunitatea și importanța sprijinului oferit de Ungaria în lupta cu pandemia și a apreciat înalt faptul că ministrul afacerilor externe și comerțului al țării Peter Szijjártó a însoțit lotul de ajutor la Chișinău.

Zinaida Greceanîi a subliniat că, în condițiile actuale, mai mult ca oricând este importantă menținerea unui dialog productiv cu statele partenere ale Moldovei.

În contextul situației politice interne, speakerul a accentuat că stabilitatea politică este acum de o necesitate vitală, determinantă pentru gestionarea eficientă a crizei ”COVID-19” și pentru sănătatea cetățenilor.

La rândul său, Sándor Szabó a remarcat caracterul ascendent al raporturilor moldo-ungare pe diverse dimensiuni. Ambasadorul și-a exprimat speranța în depășirea cât mai rapidă a crizei pandemice pentru a putea fi reluate plenar procesele de interacțiune și toate proiectele inițiate anterior între Ungaria și Republica Moldova.

15.05.2020  Întrevederea Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi cu Sándor SZABÓ, Ambasador Extraordinar şi Plenipotențiar al Ungariei în Republica Moldova

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...