Președintele Parlamentului s-a întâlnit cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Cehe

Chișinău, 10 septembrie 2021 – Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Cehe, Jakub Kulhánek, aflat într-o vizită oficială în țara noastră. Discuțiile s-au axat pe evoluția relațiilor interparlamentare, dar și colaborarea în domeniul economiei și al comerțului. La înâtlnire, a participat și președintele Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman.

În cadrul întrevederii, Speakerul Igor Grosu a vorbit despre prioritățile Parlamentului de Legislatura a XI-a. O atenție prioritară este acordată reformării domeniului justiției și combaterii corupției.

”Prin prioritățile noastre se regăsește reformarea activităților instituțiilor publice, astfel încât acestea să activeze în interesul cetățenilor”, a subliniat Igor Grosu.

De asemenea, Președintele a reiterat că integrarea europeană este obiectivul principal al politicilor promovate de autorități și că experiența cehă a fost și va fi extrem de utilă pentru Legislativul și Executivul de la Chișinău. 

”Vă mulțumesc pentru susținerea aspirațiilor europene ale țării noastre, dar și pentru ajutorul generos și dezinteresat acordat în combaterea pandemiei de Covid-19”, a menționat Igor Grosu.

Ministrul ceh de externe, Jakub Kulhánek, i-a urat succes Președintelui Parlamentului în atingerea scopurilor propuse și implementarea reformelor.

A fost exprimată dorința pentru fortificarea colaborării, inclusiv în domeniul investițional și al comerțului. În acest sens, oficialii au convenit să revitalizeze relațiile interparlamentare, dar și la nivelul comisiilor.

10.09.2021 - Întrevederea Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Cehe, Jakub Kulhánek

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More