Președintele Parlamentului s-a întâlnit cu Ambasadorul Republicii Populare Chineze, Zhang Yinghong

Chișinău, 17 septembrie 2021 – Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere de rămas bun cu Ambasadorul Republicii Populare Chineze, Zhang Yinghong, cu ocazia încheierii misiunii diplomatice în țara noastră.

Cei doi oficiali au făcut o trecere în revistă a relațiilor de colaborare în domeniile comercial-economic, educațional, cultural, precum și la nivel interparlamentar.  

Igor Grosu a mulțumit pentru suportul oferit de China țării noastre și contribuțiile importante în comerț, investiții și infrastructură.  Președintele Parlamentului a remarcat faptul că Republica Populară Chineză a fost printre primele țări care au oferit ajutor Republicii Moldova în combaterea pandemiei de Covid-19. 

Demnitarii au discutat despre intensificarea schimburilor economice prin crearea unui cadru legal care ar facilita raporturile comerciale moldo-chineze.

Igor Grosu și Zhang Yinghong s-au pronunțat pentru consolidarea și extinderea cooperării interparlamentare între ambele state. Demnitarii au fost unanimi în opinia că noua componență a Grupului de prietenie cu Republica Populară Chineză, votată în cadrul ședinței de ieri a Legislativului, va contribui la impulsionarea cooperării interparlamentare.

Diplomatul chinez a menționat că țara pe care o reprezintă este interesată să contribuie la proiectele de modernizare demarate în Republica Moldova.

La final, Speakerul Igor Grosu i-a urat Excelenței Sale mult succes în activitatea ulterioară.

Zhang Yinghong și-a început misiunea de Ambasador al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova în anul 2015.

17.09.2021 Întrevederea Președintele Parlamentului Igor Grosu  cu  Zhang Yinghong, Ambasador Extraordinar şi Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More