Președintele Parlamentului, la aniversarea a 50 de ani a școlii din Doroțcaia: „În pofida tuturor provocărilor, cea mai bună resursă sunt elevii”

Chișinău, 1 noiembrie 2023 – Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a participat la evenimentul dedicat aniversării a 50 de ani a liceului din satul Doroțcaia, raionul Dubăsari.

Sărbătoarea a reunit zeci de absolvenți, precum și profesori și elevi ai instituției. „Mă bucur să văd în scenă atât absolvenți, cât și elevi. Asta demonstrează că sunteți o comunitate puternică”, a remarcat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

De asemenea, șeful legislativului i-a felicitat pe elevi și pe cadrele didactice. În context, directorul instituției și colectivul de profesori au primit diplome ale Parlamentului. „Am rămas impresionat de ce am văzut aici. Unii elevi sunt pasionați de robotică, de IT, iar noi avem ce învăța de la ei. În pofida tuturor provocărilor, cea mai bună resursă sunt elevii, iar profesorii au un rol important – cel de a dezvolta gândirea critică, empatia și capacitatea de a propune idei”, a accentuat Președintele Parlamentului.

În prezent, la Liceul Teoretic „Doroțcaia” își fac studiile în jur de 300 de elevi. În ultimii ani, instituția a beneficiat de resurse financiare alocate din bugetul de stat pentru îmbunătățirea condițiilor de învățământ. În acest an, a fost renovată cantina școlii, iar în 2022 – sala de sport. Lucrările de reparație au costat, în total, 2,3 milioane de lei.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...