Președintele Parlamentului l-a prezentat angajaților CNA pe noul director al instituției, Alexandr Pînzari

Chișinău, 27 octombrie 2023 – Președintele Parlamentului, Igor Grosu, l-a prezentat angajaților Centrului Național Anticorupție pe noul director al CNA, Alexandr Pînzari.

Șeful legislativului a menționat, în mesajul adresat ofițerilor CNA, că fenomenul corupției reprezintă o amenințare directă la adresa securității naționale, Centrul Național Anticorupție având misiunea de a acționa ferm pentru a descuraja tentativele de corupere și amenințările la adresa proceselor democratice din Republica Moldova. „În Strategia Națională de Securitate sunt definite clar două amenințări, dintre care una este corupția, care atentează direct la procesele democratice din țara noastră. Sarcina instituțiilor anticorupție este de a trata cu maximă responsabilitate această amenințare, de aceea este necesar să vă concentrați toate eforturile pentru a stârpi aceste tentative. Legislativul va acorda tot suportul pentru a susține instituțiile în lupta contra corupției, iar de la dumneavoastră se așteaptă mai mult curaj”, a spus Președintele Parlamentului. 

La rândul său, directorul Centrului Național Anticorupție, Alexandr Pînzari, a precizat că CNA dispune de capacitățile necesare pentru a face față provocărilor și obiectivelor stabilite. „Ne vom concentra în continuare pe combaterea corupției la toate nivelurile și vom asigura aplicarea legii în domeniul nostru de competență”, a declarat noul director CNA. 

Parlamentul l-a numit ieri pe Alexandr Pînzari în funcția de director al Centrului Național Anticorupție pentru un mandat de cinci ani. Alexandr Pînzari activează în cadrul CNA din anul 2016. Anterior, el a ocupat funcția de șef Direcție generală teritorială „Nord” a Centrului Național Anticorupție și de director adjunct al CNA.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...