Președintele Parlamentului: Japonia este un partener de încredere și un prieten bun al Moldovei

Chișinău, 3 august 2021 – Președintele Parlamentului Igor Grosu a avut, astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova, Yoshihiro Katayama.

Diplomatul a adresat Președintelui Parlamentului felicitări cu ocazia alegerii în această funcție importantă.

Președintele Parlamentului i-a mulțumit ambasadorului pentru interesul pe care Japonia îl are față de cetățenii noștri, prin suportul constant oferit în diverse domenii, mai ales în agricultură prin proiectul 2KR. Chiar în ultimul an, guvernul nipon din nou a venit în ajutor Republicii Moldova prin oferirea unui suport generos în combaterea pandemiei COVID-19.

În cadrul întrevederii, părțile au avut un schimb de opinii în ceea ce priveşte rolul noului Parlament în adoptarea unor legi clare pentru prevenirea și combaterea corupției, o justiție corectă și dezvoltare economică. De asemenea, s-a discutat despre importanța reorganizării a cadrului legal așa încât să avem un mediu de afaceri corect, simplu și atractiv la nivel regional ca să accelerăm investițiile atât locale, cât și străine.

„Am discutat despre intensificarea relațiilor interparlamentare, în particular prin intermediul grupurilor de prietenie din Legislativele celor două state şi despre faptul că un cadru investițional transparent și atractiv este o condiție importantă pentru extinderea prezenței businessului japonez în Moldova”, a punctat șeful legislativului. 

La final, președintele Parlamentului a felicitat Japonia pentru organizarea impecabilă a Jocurilor Olimpice de la Tokyo organizate într-o perioadă atât de complicată și unde reprezentanții Moldovei au o evoluție onorabilă: „Mi-am exprimat speranța că pe ultima sută de metri, Moldova va putea obține medalii. Ținem pumnii pentru cei 7 sportivi moldoveni rămași în competiție: Anastasia Nichita (lupte libere), Daniela Cociu și Maria Olărașu (kaiac-canoe), Serghei Tarnovschi (kaiac-canoe), Andrian Mardare (aruncarea suliței), Serghei Marghiev (aruncarea ciocanului) și Lilia Fisikovici (maraton).”

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...