Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit cu Prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal

Chișinău, 28 august 2021 – Președintele Parlamentului, Igor Grosu, însoțit de mai mulți deputați, s-a întâlnit, astăzi, cu Prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal, care a venit la Chișinău împreună cu președintele Volodymyr Zelensky cu ocazia împlinirii a 30 de ani de Independență a Republicii Moldova.

Demnitarii au discutat mai multe aspecte importante privind cooperarea moldo-ucraineană care ar contribui la o conlucrare mai bună între două state vecine.

Astfel, Igor Grosu a pledat pentru consolidarea cooperării interparlamentare la toate nivelurile, inclusiv între comisiile permanente și grupurile de prietenie.

Președintele Parlamentului a subliniat importanța cooperării moldo-ucrainene în domeniul integrării europene, în special în cadrul Parteneriatului Estic și al platformei ”Trio asociat”. ”Integrarea europeană este nu doar o decizie politică fermă, ci și un mandat puternic al cetățenilor, de aceea vom fi consecvenți în realizarea acestui obiectiv”, a declarat Igor Grosu.

În cadrul discuțiilor, părțile și-au manifestat disponibilitatea pentru schimbul de experiență dintre Moldova și Ucraina în combaterea corupției, în reformarea justiției, în edificarea statului de drept.

De asemenea, s-a vorbit și despre proiectele comune de infrastructură care ar facilita relațiile moldo-ucrainene.  A fost subliniată importanța implementării proiectului de construcție a podului rutier peste râul Nistru în regiunea localităților Cosăuţi (Moldova) și Iampil (Ucraina); situația de pe râul Nistru, dar și eliminarea reciprocă a barierilor în comerț.

În context, premierul Ucrainei a precizat că există potențial de cooperare și în alte domenii precum: securitatea energetică, transportul rutier și feroviar, logistica, combaterea comună a pandemiei COVID-19, lupta cu corupția ș.a.

În încheiere, Denys Shmyhal a adresat Președintelui Parlamentului și cetățenilor felicitări cu ocazia celei de-a 30-a aniversări a independenței Republicii Moldova și a menționat că a fost onorat să împărtășească bucuria acestei sărbători, aflându-se la Chișinău.

28.08.2021 Întrevedere Igor Grosu cu Denys Shmyhal, Prim-ministrul Ucrainei

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More