Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit cu locuitorii raionului Hâncești

Chișinău, 10 martie 2023 – Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a fost astăzi într-o vizită de lucru în raionul Hâncești, unde s-a întâlnit cu oamenii din satele Caracui, Sărata Galbenă și Obileni. Șeful legislativului le-a vorbit locuitorilor din Hâncești despre prioritățile autorităților pentru anul 2023, îndemnându-i să fie activi în comunitățile lor, să ajute în lupta cu corupția mică, să se implice în identificarea proiectelor care ar îmbunătăți condițiile de trai în localități.

Un alt subiect abordat în cadrul discuțiilor a fost procesul de aderare la Uniunea Europeană. „Trebuie să muncim cu toții ca să valorificăm această șansă unică. Trebuie să dezvoltăm economia, agricultura, în așa mod încât să devenim competitivi pe piața europeană”, a menționat Igor Grosu.

Președintele Parlamentului a vorbit cu oamenii și despre indexarea pensiei, dar și despre măsurile care se impun pentru a se face dreptate pentru toți cei care au muncit. Alte subiecte discutate au fost cele legate de problemele la capitolul subvenționări și reforma administrației publice locale.

Locuitorii din Sărata Galbenă s-au plâns de lipsa camerelor de supraveghere și a limitatoarelor de viteză de pe traseul republican care străbate localitatea. O altă problemă sesizată este cea a iazului din localitate, care necesită investiții importante pentru a fi curățit și amenajat.

Președintele Parlamentului i-a îndemnat pe localnici să fie activi atunci când va fi lansat un nou apel la Programul „Satul European”. Pentru anul 2022, Sărata Galbenă a obținut un proiect ce prevede construcția sistemului de canalizare, iar copiii de la grădinița din Caracui se vor bucura de condiții moderne în instituție. În cadrul Programului „Satul European”, în raionul Hâncești se implementează, în prezent, 15 proiecte în valoare de 104 milioane de lei.

331518245_241423961638508_2787943188042181761_n

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...