Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit cu ambasadorul Republicii Islanda în Republica Moldova, Árni Þór Sigurðsson

Chișinău, 29 noiembrie 2022 – Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu ambasadorul Republicii Islanda în Republica Moldova, cu sediul la Moscova, Árni Þór Sigurðsson. Discuțiile s-au axat pe subiecte de actualitate, printre care criza energetică și situația de securitate din regiune.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a mulțumit diplomatului islandez pentru suportul acordat țării noastre și și-a exprimat interesul de a valorifica colaborarea dintre Republica Moldova și Republica Islanda, mai ales pe filiera interparlamentară.

De asemenea, oficialii au discutat despre consecințele invaziei Federației Ruse în Ucraina și criza energetică cu care se confruntă țara noastră. ”În contextul în care securitatea energetică vizează inclusiv securitatea statului, vrem să investim în acest sector. Suntem interesați de orice experiență, iar prioritatea este energia regenerabilă”, a adăugat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Un alt subiect abordat în cadrul întrevederii a fost criza umanitară. ”Noi o să îi ajutăm în continuare pe ucraineni. Nu excludem că va fi încă un flux de refugiați, în perioada următoare. Este vorba de femei, copii și bătrâni, care vor avea nevoie de suportul nostru”, a menționat speakerul.

Ambasadorul Republicii Islanda în Republica Moldova, cu sediul la Moscova, Árni Þór Sigurðsson, se află, în perioada 29 noiembrie – 2 decembrie, într-o vizită în țara noastră, cu ocazia inaugurării Consulatului Onorific al Republicii Islanda la Chișinău.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...