Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit cu Ambasadoarea Regatului Suediei în Republica Moldova, Katarina Fried

Chișinău, 15 februarie 2022 – Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu Ambasadoarea Regatului Suediei în Republica Moldova, Katarina Fried. Oficialii au discutat despre cooperarea bilaterală și posibilitățile de intensificare a dialogului interparlamentar.

Igor Grosu și-a exprimat recunoștința pentru asistența tehnică și financiară acordată de partenerii suedezi în diverse domenii.

Totodată, Președintele Parlamentului a mulțumit poporului suedez pentru ajutorul oferit Republicii Moldova de-a lungul timpului.

„Exprim gratitudine pentru asistența tehnică și financiară acordată de către statul suedez pentru țara noastră, care include proiecte importante precum crearea primului Centru de Excelență în domeniul TIC „Tekwill” din Chișinău, centrul de excelență în IT „StartUp City” din Cahul, sistemul e-Parlament, domeniul medicinii și, nu în ultimul rând, ajutor pe perioada pandemiei. Totodată, am vrea să intensificăm cooperarea în domenii precum digitalizarea și proiecte de mediu”, a menționat Președintele Parlamentului.

În cadrul întrevederii s-a mai discutat despre situația din regiune, iar Președintele Parlamentului a reiterat că Republica Moldova monitorizează îndeaproape și prioritatea zero pentru statul Republica Moldova este viaţa şi siguranţa cetăţenilor noştri.

De asemenea, oficialii au mai discutat despre vizita pe care planifică să o facă Președintele Parlamentului, Igor Grosu, în Regatul Suediei, la invitația lansată de omologul său suedez, Andreas Norlén.

15.02.2022 Întrevederea Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu Ambasadorul Regatului Suediei la Chișinău, Katarina Fried

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...