Președintele Parlamentului Igor Grosu a îndemnat instituțiile publice și private să fie mai accesibile pentru persoanele cu dizabilități

Chișinău, 3 decembrie 2021 – De Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități, Președintele Parlamentului Igor Grosu a făcut un apel către instituțiile publice și companiile private să întreprindă mai multe eforturi pentru a deveni mai accesibile persoanelor cu dizabilități.

”Fac apel la solidaritate și unitate pentru a construi o societate incluzivă unde fiecare membru să fie protejat și respectat. Noi, în Parlament am făcut schimbări pentru a deveni mai accesibili și în continuare trebuie să depunem eforturi zilnice pentru a crea un mediu de trai sănătos și prietenos pentru toată lumea”, a declarat Igor Grosu.

În Parlament, a fost amenajată o rampă de acces pentru persoanele care se deplasează în cărucior; au fost amenajate locuri speciale pentru mijloacele de transport ale persoanelor cu nevoi speciale, precum și  indicatoare rutiere privind locurile de parcare; barele de sticlă ale turnichetelor de la intrarea centrală au fost marcate cu indicatori vizibili, de culoare verde.

Marcată, anual, la 3 decembrie, Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi are scopul de a promova şi implementa programele destinate îmbunătăţirii condițiilor de viaţă pentru cetățenii din aceste categorii sociale defavorizate.

02.12.2021 Accesibilitatea clădirii Parlamentului

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...