Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a fost invitat de către omologul maghiar să participe la Forumul Parlamentar pentru Securitate și Informații de la Budapesta

Chișinău, 4 august 2021 – Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotențiar al Ungariei în Republica Moldova, Sándor Szabó.

Discuțiile s-au axat pe intensificarea relațiilor în domeniile comercial-economic, financiar, umanitar, educațional și cultural între cele două țări. Președintele Parlamentului a adus mulțumiri pentru sprijinul oferit de Ungaria anul trecut în combaterea pandemiei și în echiparea lucrătorilor medicali în lupta cu Covid-19.

Părțile au convenit că parteneriatele în sfera bancară, farmaceutică și alte domenii trebuie extinse, iar țara noastră trebuie să profite de oportunitățile care i se deschid în prezent.

De asemenea, s-a discutat despre o colaborare mai activă pe dimensiunea parlamentară dintre Republica Moldova și Ungaria. În context, Sándor Szabó a transmis Președintelui Parlamentului invitația adresată de Kövér László, președintele Adunării Naționale a Ungariei, de a participa la Forumul Parlamentar pentru Securitate și Informații ce va avea loc în septembrie curent la Budapesta.

În încheiere, diplomatul i-a dorit lui Igor Grosu succese în exercitarea funcției de Președinte al Parlamentului și în realizarea complexă a agendei legislative, care necesită eforturi accelerate și constructive.


Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...